Kennecott
Blijf op de hoogte en volg Ger
26 Augustus 2015 | Verenigde Staten, Kennicott
Glennallen is een dorp waar slechts 500 mensen wonen. Het hotel is wat outdated maar ja er zijn bedden en een restaurant om te eten. Ik bestel een small piza, daar kan bij ons een heel gezin van eten.
De volgende ochtend door naar Kennecott in het Wrangler-st Elias nationaalpark. Dit park is groter dan Zwitserland. Het is ook nauwelijks toegankelijk. We stoppen eerst bij het bezoekerscentrum waar we een film bekijken over het park. Erg indrukwekkend. Ook als je weet dat dit park doorloopt tot nog ver in Canada.
Halverwege wandelen we nog een stuk naar een uitkijkpunt, daarna lunchen aan een rivier met waterval.
De laatste 100 km rijden we over een gravelweg, deze is erg slecht door de regen die de afgelopen weken is gevallen. Het is een beetje vergelijkbaar met de toegangsweg naar camping Neptuno waar we enkele jaren hebben gekampeerd.
Onderweg hadden we al aangegeven dat we wel een rondvlucht over het gebied wilden maken. Dat bleek dezelfde avond nog mogelijk. We moesten dan wel op tijd in MC Carty zijn ( een dorpje 8 km van Kennecott). In MC Carty eindigt de weg en moeten we de bagage over de rivier dragen, over een brug van 1 meter breed. Aan de andere kant worden we dan opgewacht door een busje van het hotel en voor degene die gaan vliegen een busje van de rondvluchten. Gonda ging niet vliegen en brengt de bagage naar het hotel.
De rondvlucht is geweldig. In een klein vliegtuigje vliegen we over de bergen, ijsvelden en de vele gletsjers. Het uur is snel voorbij. We blijven nog eten in MC Carty en worden daarna door een busje van het hotel opgehaald.
Kennecott is een oude mijnstad waar vanaf 1915 koper werd gewonnen. De grond zat zo vol met koper dat het toen de moeite waard was om de koper uit de grond te Hale en te vervoeren naar een havenstad. Er werd zelfs een aparte spoorlijn voor aangelegd. Doordat de koper prijzen zakten is men gestopt.
Nu worden de gebouwen en mijnen alleen nog aan toeristen getoond. Enkele gebouwen zijn gerestaureerd anderen moeten nog.
Het dorp wordt nu gebruikt als uitgangspunt voor wandelingen over de gletsjers en andere natuurwandelingen.
Wij slapen in een Lodge met wc en douche gemeenschappelijk. Wel mooie kamers met zelfs wifi.
Vandaag hebben we een wandeling gemaakt langs de gletsjer. In totaal 12 km met smalle paden die omhoog liepen. We moesten in groepen lopen ivm de beren. Die hebben we nog niet gezien.
Het weer was perfect. Veel zo'n en lekkere temperaturen. Morgen zou het wat minder worden, maar wandelen kunnen we zeker.
26 Augustus 2015 - 08:51
Nicole En Marc:
Ger, de wandeling naar de Bonanza mine is aanrader. Wel pittig, maar erg mooi.... veel plezier en drink maar lekker pint in plaatselijke pub in McCarthy. -
26 Augustus 2015 - 09:46
J En T: