Praia
Blijf op de hoogte en volg Ger
21 Februari 2017 | Kaap Verdië, Praia
We rijden over het midden van het eiland eerst naar San Domingo daar stoppen we om te kijken hoe ze de "beroemde" worstjes maken. In een kleine ruimte met zeer weinig ventilatie staat 1 vrouw het vlees te bakken en daarvan worstjes te maken die daar ook gerookt worden. We mochten een stukje proeven, ze smaakten bijzonder lekker.
Daarna door naar Assomada, de 3e stad van het land. Er wonen ongeveer 30.000 mensen. We houden daar een koffieshop en bezoeken de markt.
Na een uur rijden we verder naar Tarrafal. Onderweg maken we nog enkele foto's tips. Het landschap is bijzonder mooi, veel canyons en overal begroeid. Er wordt hier veel bananen verbouwd maar ook aardappelen, bonen mais, Mango en papaya.
In Tarrafal lunchen we. Er wordt vnl vis geserveerd. Voor ons onbekende soorten maar wel erg lekker.
Tarrafal ligt helemaal in het noorden en Praia in het zuiden. We rijden weer terug via de oostkust. Hier komen we door een arme streek. Veel huizen zien eruit als krotten. Dat was in het midden en zuiden heel anders. Het landschap blijft mooi.
Omstreeks 17.30 zijn we weer bij het hotel. Met een klein groepje gaan we uit eten. Gonda neemt een schotel van grote garnalen en ik tonijn. Heel lekker.
Terug op de kamer inpakken en naar bed. Morgenochtend vertrekken we om 5 uur naar Foto. Daar is geen internet dus vlp even geen berichten.
22 Februari 2017 - 15:08
Marianne En Paul:
We zijn benieuwd naar jullie verhalen.
Hartelijke groetjes van Paul en Marianne -
24 Februari 2017 - 13:31
Tj:
Dat was een mooie dag, veel foto's maken dan kunnen we later mee genieten. Groetjes